1. 5. 2024   |   svátek má Svátek práce
 

Sumec na červeném víně

Název Množství a jednotka
sumec 600 g
máslo 120 g
rajčata 4 ks
cibule 1 ks
červené víno 2 dl
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Nachystáme si 4 porce ze sumce. Prosolíme jej a necháme odležet. Pak porce obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na másle. Rybu vybereme na talíř a uložíme v teple. Do tuku dáme cibuli, kterou lehce zpěníme, strouhaný česnek, oloupaná a nakrájená rajčata, podlijeme vínem, dochutíme podle chuti pepřem a solí , do pánve vrátíme porce sumce a dodusíme do měkka.


 


RECEPTY

Špagety s artyčoky

Postup: Špagety dáme vařit do osolené vody. Mezitím na olivovém oleji orestujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňový kompot podle babičky

Postup: Dýni oloupeme, ostrou lžící odstraníme pořádně semena, nakrájíme na menší... zobrazit recept

RECEPTY

Koule z mletého masa na zelenině

Postup: Mleté maso dáme do mísy a smícháme se strouhaným sýrem, vejcem, soli .... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s dýňovou omáčkou

Postup: Máslovou dýni oloupeme, Hokkaido loupat nemusíme, slupka vařením změkne. Dýni... zobrazit recept

RECEPTY

Hrníčkové knedlíky

Postup: Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a necháme je hodinku až dvě proschnout.... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Odměňte se kvalitní kuchyňskou výbavou

Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři připravíte... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...